Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 dried red chillies (large)
- 10 candlenuts (see Tips)
- hot water, for soaking
- 600 g eschalots, cut into halves
- 10 garlic cloves
- 5 cm piece fresh turmeric, peeled (see Tips)
- 1 tbsp shrimp paste (see Tips)
- 150 g peanut oil
- 80 g dried shrimp (see Tips)
- 60 g white sugar
- 2 tsp salt
- 60 g tamarind paste
- Voeding
- per 1060 g
- Calorieën
- 9878.8 kJ / 2352.1 kcal
- Eiwitten
- 71.2 g
- Koolhydraten
- 139 g
- Vetten
- 169.9 g
- Vezels
- 24.1 g
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sambal Petai Prawns
20min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Sambal Belacan
10min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Sambal Belacan
10min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nasi Lemak
45min