Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g fresh bird's eye chillies, trimmed
- 20 g garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 30 g rice wine vinegar
- 30 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced (approx. 30 g juice)
- 1 ½ tbsp peanut oil
- Voeding
- per 210 g
- Calorieën
- 1707.5 kJ / 408.1 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 2348.4 mg
Alternatieve recepten
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sambal udang
50min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Sambal chilli
35min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min