Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g beef chuck steak, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 2 white cardamom pods
- 60 g lemongrass, bruised
- 4 makrut lime leaves
- 2 fresh salam leaves
- ½ tsp ground coriander
- 1 tsp Beef stock paste
- 10 g sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1200 g water
- 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 100 g full cream milk
- 100 g coconut milk
- 2 tomatoes, cut in cubes (2 cm), to serve
- 30 g ketjap manis, to serve
- 2 limau (limes), juice only, to serve
- 30 g emping cracker (melinjo cracker), to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2255.8 kJ / 539.1 kcal
- Eiwitten
- 43.5 g
- Koolhydraten
- 38.1 g
- Vetten
- 23.4 g
- Verzadigd vet
- 11.5 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 2196 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Old fashioned apple mocktail
1 Std. 5 Min
Indonesian green spice paste
40 dk
Indonesian red spice paste
45 Min
Madurese chicken satay
1sa 30 dk
Lamb biryani with vegetable curry
1sa 30 dk
Nyonya curry chicken bun
2 Std. 45 Min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 dk
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Indonesian yellow spice paste
40 dk
Indonesian white spice paste
35 dk
Sate Lilit (Minced Beef Satay)
25 Min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min