Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Eiwitten
- 49.5 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 1150.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Douhua (soybean curd)
10ч. 25 мин.
Chilli with rice
50 min
Soy milk and Mantou buns
6 Std.
Minced Meat
35 min
Tomato-egg drop soup
20 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
All-in-one chicken Congee
35 min
Chicken and Chinese sausage rice
50 min