Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Eiwitten
- 49.5 g
- Koolhydraten
- 63 g
- Vetten
- 42.3 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 1150.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean beef bulgogi (TM6)
1ωρ. 30 λεπτ.
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 λεπτ.
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 Std. 25 Min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Biryani-style rice
1h 5min
All-in-one chicken congee
35min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 Std. 25 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min