Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g eschalots
- 8 - 10 dried red chillies
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 2 tbsp tamarind paste
- 200 g water
- 200 g tomato, cut into wedges
- 500 - 600 g snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 1 tsp sugar
- ½ - 1 tsp salt
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Eiwitten
- 33.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 2.2 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 762.9 mg
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Sambal Belacan
10min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 dk
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1j 15 menit
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Char Kway Teow
15 min
Nasi Lemak
45 dk
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Curry Fish
35 min
Nasi Lemak
45 dk