Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 - 10 dried red chillies
- 100 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 50 g vegetable oil
- 1 tsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 200 g water
- 2 tbsp tamarind paste
- ½ - 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 500 - 600 g boneless snapper fillets, cut into pieces (6 cm - see Tips)
- 200 g tomato, cut into wedges
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 100 g okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1433.9 kJ / 341.4 kcal
- Eiwitten
- 33.2 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 15.4 g
- Verzadigd vet
- 2.2 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 762.9 mg
Alternatieve recepten
Sambal Petai Prawns
20min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Nasi Lemak
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Sambal Belacan
10min
Char Kway Teow
15min