Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coconut milk rice
- 1100 g water
- 350 g rice, washed and drained
- 200 g coconut milk, room temperature
- 20 g fresh ginger, smashed
- 3 pandan leaves, tied into knots
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only and sliced
- 1 ½ tbsp salt
- 4 eggs
Sambal ikan bilis
- 20 g tamarind paste
- 100 g water
- 40 - 80 g dried chillies, large and mild heat, deseeded and soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 150 g shallots
- 40 g cooking oil
- 20 g light soy sauce
- 40 g sugar
- 1 tsp salt
- 60 g anchovies (ikan bilis), deep fried
- 200 g onions (approx. 2 onions), thinly sliced
- 1 cucumber, sliced, to garnish
- unsalted roasted peanuts, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3704 kJ / 885 kcal
- Eiwitten
- 40 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 36 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambal Petai Prawns
20min
Nasi Lemak
45 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Masala Squid
25min
Char Kway Teow
15min
Sambal Belacan
10min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Chicken Rendang
45 min