Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g coconut oil
- 15 g garlic cloves
- 65 g shallots
- 10 g galangal
- 1 cm fresh turmeric
- 1 cm fresh ginger
- 100 g fresh red chillies
- 10 g dried chillies (approx. 10 pieces), deseeded, soaked to soften
- 3 candlenuts
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 800 g chicken thighs, with skin and bone
- 50 g toasted coconut paste (kerisik)
- 100 g coconut cream
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 45 g palm sugar (gula Melaka)
- 3 kaffir lime leaves
- 1 turmeric leaf, thinly sliced
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2699 kJ / 645 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 45 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Tom Yum Goong
30 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nyonya Steamed Fish
45min
Char Kway Teow
15 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Masala Squid
25 Min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Lemak
45min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min