Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 750 g chicken legs, skin on, bone in (approx. 3 whole legs), cut into pieces (3-4 cm)
- 20 g curry powder
- 2 tsp salt
- 15 - 20 dried chillies, deseeded and soaked to soften, cut into 5 cm length
- 3 garlic cloves
- 100 g shallots (approx. 10 shallots)
- 5 candlenuts
- 10 g fresh turmeric, peeled
- 10 g fresh galangal (lengkuas), peeled
- 60 g vegetable oil
- 120 g water
- 15 fresh curry leaves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut into 5 cm length and smashed
- 300 g potatoes, cut into small wedges
- 200 - 240 g coconut milk
- 1 tsp sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895 kJ / 453 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Chicken porridge with century egg
30min
Spicy Black Pepper Chicken
50min
Char Kway Teow
15min
Curry Chicken
1h
Sambal Petai Prawns
20 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi Lemak
45min