Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g medium-sized prawns, whiskers removed, cleaned and deveined, patted dry with paper towel
- 100 g cooking oil
- 30 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g shrimp paste (belacan)
- 50 g water
- 20 g palm sugar (gula Melaka)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 10 g tamarind extract
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1889 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 32 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1344 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Masala Squid
25 Min
Nasi Lemak
45min
Chicken Rendang
45min
Tom Yum Goong
30 Min
Char Kway Teow
15min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Sambal Belacan
10min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min