Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli soy sauce
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 6 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g tomato ketchup
- 200 g dark soy sauce or kecap manis
- 100 g water
- 1 tbsp brown sugar, to taste
Soup and chicken
- 500 g chicken breast fillets, cut into quarters
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 100 g eschalots
- 50 g vegetable oil
- 1220 g water
- 2 star anise
- 8 whole cloves
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp sugar
- 1500 g sticky rice cakes (Nasi impit), cut into cubes (2 cm) or 800 g vermicelli noodles, cooked (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2856.6 kJ / 680.1 kcal
- Eiwitten
- 30.4 g
- Koolhydraten
- 108.7 g
- Vetten
- 12.3 g
- Verzadigd vet
- 1.6 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 3001.4 mg
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 dk
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1j 15 menit
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Masala Squid
25 menit
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1j
Nasi tomato (tomato rice)
40 Min
Char Kway Teow
15 dk
Tom Yum Goong
30 menit
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 menit