Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nyonya sauce
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 150 g tomatoes, cut in wedges
- 100 g shallots (approx 8 shallots)
- 5 garlic cloves
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 stalks torch ginger flowers (bunga kantan), buds only
- 12 bird's eye chillies (chilli padi)
- 50 g cooking oil
- 20 kesum leaves
- 3 - 5 tbsp tamarind paste
- 6 tbsp water
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp shrimp paste (belacan), toasted
- 1 tsp salt
- 3 tbsp lime juice
Steamed fish
- 800 g water
- 800 g pomfret fish (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)
- 50 g ladies' fingers (okra) (approx 5 ladies‘ fingers), cut in pieces (2 cm)
- 100 g brown onions, cut in wedges
- 100 g tomatoes, cut in wedges
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1807.5 kJ / 432 kcal
- Eiwitten
- 41.5 g
- Koolhydraten
- 15.9 g
- Vetten
- 21.7 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Masala Squid
25min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nasi Lemak
45 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Chicken Rendang
45 min
Char Kway Teow
15min
Curry Chicken
1 godz.
Sambal Petai Prawns
20 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Nasi Lemak
45 min