Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nyonya sauce
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 150 g tomatoes, cut in wedges
- 100 g shallots (approx 8 shallots)
- 5 garlic cloves
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 stalks torch ginger flowers (bunga kantan), buds only
- 12 bird's eye chillies (chilli padi)
- 50 g cooking oil
- 20 kesum leaves
- 3 - 5 tbsp tamarind paste
- 6 tbsp water
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp shrimp paste (belacan), toasted
- 1 tsp salt
- 3 tbsp lime juice
Steamed fish
- 800 g water
- 800 g pomfret fish (1 whole fish), gutted and descaled, scored (see tips)
- 50 g ladies' fingers (okra) (approx 5 ladies‘ fingers), cut in pieces (2 cm)
- 100 g brown onions, cut in wedges
- 100 g tomatoes, cut in wedges
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1807.5 kJ / 432 kcal
- Eiwitten
- 41.5 g
- Koolhydraten
- 15.9 g
- Vetten
- 21.7 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Lemak
45 Min
Curry Fish
35min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Masala Squid
25min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Curry Chicken
1h
Tom Yum Goong
30min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Chicken Rendang
45 Min