Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1519 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Char Kway Teow
15min
Curry Chicken
1 godz.
Sambal Petai Prawns
20min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Sambal Belacan
10min
Nasi Lemak
45 Min
Crispy Ikan Bilis
40min