Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 10.9 g
- Vetten
- 5.1 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 3.6 g
- Natrium
- 1767 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 Min
Coconut turmeric fish curry
40min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Tom kha prawns
25 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min