Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (optioneel)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 13.5 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 331 mg
Alternatieve recepten
Miso salmon broth
40p
Fish soup
40p
Prawn and chicken laksa
40p
Gado gado
1 Std.
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30p
Tom yum goong (hot and sour soup)
45p
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35p
Asian-style mussels
30p
Fragrant Asian fish parcels
40p
Curry laksa
45p