Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
XO sauce
- 40 g dried scallops (see Tips)
- 150 g boiling water
- 200 g peanut oil
- 4 dried red chillies
- 60 g dried shrimp
- 80 g eschalots
- 60 g garlic cloves
- 40 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices (1 cm)
- 100 g smoked bacon, cut into pieces (1 cm)
- 6 long red chillies, deseeded
- 1 fresh bird's eye chilli, deseeded if desired
- 40 g light soy sauce
- 40 g Shaoxing wine
- 1 tbsp brown sugar
Asian greens
- 100 g snow peas
- 100 g frozen green peas
- 500 g water
- 2 baby bok choy, leaves separated
- 6 stalks broccolini, cut into halves lengthways
- 1 gai choy, leaves separated (8 leaves)
- 3 spring onions/shallots, cut into slices, for garnishing
- 2 long red chillies, cut into slices, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1367 kJ / 325.4 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 12.9 g
- Vetten
- 26.5 g
- Verzadigd vet
- 4.7 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 923.9 mg
Alternatieve recepten
Steamed Chinese greens
30 Min
Ginger chicken wings
40 dk
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1sa
Master stock chicken
1sa 30 dk
Wonton soup
1sa
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 dk