Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Eiwitten
- 52.3 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 19.5 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 1147.1 mg
Alternatieve recepten
Fish with ginger lime sauce
35 Min
Char siew sauce
10 min
Sicilian prawn salad
40min
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1h 35 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Tom kha prawns
25 min