Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Eiwitten
- 52.3 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 19.5 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 1147.1 mg
Alternatieve recepten
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Asian-style mussels
30 min
Sambal chilli
35 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Pad kra pow
45 min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30 min
Baked masala fish
1h 15min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min