Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Eiwitten
- 25.4 g
- Koolhydraten
- 21.8 g
- Vetten
- 1 g
- Verzadigd vet
- 0.2 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1665.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30 min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35 Min
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Florentine potato cakes
40 Min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Lemon caper butter
10min
Sambal chilli
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3小时 20 分钟
Prawn salad with avocado dressing
35 Min
Sambal udang
50 Min