Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawn oil
- 500 g raw tiger prawns, large (peeled, reserving shells, heads and prawn meat)
- 3 garlic cloves
- 2 eschalots cut into halves
- 30 g tomato paste
- 200 g rice bran oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp ground smoked paprika
- 2 dried bay leaves
XO butter
- 3 garlic cloves
- 1 eschalot
- 20 g fresh ginger, peeled
- 2 long red chillies, trimmed
- 25 g prosciutto
- 100 g unsalted butter, softened
- 10 g sesame oil
- 1 tsp honey
- 20 g soy sauce
- 1 lime, juiced
Scallops and prawns
- 250 g water
- 4 fresh scallops, in the shell
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3530 kJ / 843.7 kcal
- Eiwitten
- 25.1 g
- Koolhydraten
- 21.5 g
- Vetten
- 75.5 g
- Verzadigd vet
- 23.7 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 1514 mg
Alternatieve recepten
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 dk
Flammkuchen with dates and bacon
1 Std. 20 Min
Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 dk
Grilled scallops with chilli jam
25 dk
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Slow cooked veal stew
2 godz. 10 min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 dk
Mint béarnaise
25 dk
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55 dk
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 godz. 15 min