![Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c5f4fb6a-b875-4303-8a70-ad2ddc8ac635/Derivates/c2e52d77-8e46-47f2-bc7b-ce928cd2d748.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 juniper berries
- 6 allspice berries
- 2 tsp pink peppercorns
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 20 g gin of choice (see Tips)
- sea salt, to season
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
Gin and peppercorn sauce
- 50 g eschalots
- 2 tsp pink peppercorns
- 50 g gin of choice
- 1 tsp white wine vinegar
- 1 tbsp oil, to fry
- 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
- 2 egg yolks
- mixed salad leaves, to serve
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2670.6 kJ / 635.9 kcal
- Eiwitten
- 44.8 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vetten
- 51.2 g
- Verzadigd vet
- 23 g
- Vezels
- 0.4 g
- Natrium
- 118.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2sa
Béarnaise sauce
20 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 godz. 20 min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 godz. 30 min
Lemon caper butter
10min
Rare beef steak with herb garlic butter
2sa 15 dk
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min