Thermomix® mesbeschermer nodig

Om dit recept te bereiden heb je de Thermomix® mesbeschermer nodig Meer informatie

Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
TM6

Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce

4.6 (18 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 10 juniper berries
  • 6 allspice berries
  • 2 tsp pink peppercorns
  • 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3 cm thickness)
  • 20 g extra virgin olive oil
  • 2 garlic cloves
  • 20 g gin of choice (see Tips)
  • sea salt, to season
  • water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder

Gin and peppercorn sauce

  • 50 g eschalots
  • 2 tsp pink peppercorns
  • 50 g gin of choice
  • 1 tsp white wine vinegar
  • 1 tbsp oil, to fry
  • 100 g unsalted butter, plus an extra 1 tbsp
  • 2 egg yolks
  • mixed salad leaves, to serve
  • salt, to taste

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2670.6 kJ / 635.9 kcal
Eiwitten
44.8 g
Koolhydraten
0.8 g
Vetten
51.2 g
Verzadigd vet
23 g
Vezels
0.4 g
Natrium
118.7 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten