![Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda) Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dd801331-08a3-41dc-bcf6-13f2a530c463/Derivates/ea9a5215-5eee-4c55-8286-1d4beb924d6c.jpg)
Compatibele versies
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Eiwitten
- 19.6 g
- Koolhydraten
- 13.9 g
- Vetten
- 44.8 g
- Verzadigd vet
- 9.2 g
- Vezels
- 6.3 g
- Natrium
- 1304.7 mg
Alternatieve recepten
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1 Std. 50 Min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Fresh Prawn Paste
1 godz. 20 min
Duck confit with lentil & orange salad
15 godz. 40 min
Green fig and lime marmalade
1hod. 10min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Ube Halaya Jam
2 godz. 10 min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min