Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Eiwitten
- 28.5 g
- Koolhydraten
- 27.3 g
- Vetten
- 26.8 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 807.6 mg
Alternatieve recepten
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Chicken and port pâté
1h 30min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 Min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Zesty avocado with crab
10 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Pork and chicken terrine
3 godz. 20 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25sa 20 dk