![Gougère puffs with salmon mousse Gougère puffs with salmon mousse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AF96637F-372A-455C-85C7-8217B5BF3B02/Derivates/333AC3B8-AEAF-4F26-B065-8CA9006AF9C2.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 611 kJ / 145 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 4.7 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 6.2 g
- Vezels
- 0.3 g
- Natrium
- 224.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Gougères
55 Min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Baked salmon cheesecake
26 Std. 35 Min
Romesco dip
10 Min
Shichimi togarashi oysters
1 Std. 10 Min
Herbed lavosh
55 Min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 Std. 55 Min
Smoked salmon mousse
5 Min