Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 611 kJ / 145 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 4.7 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 6.2 g
- Vezels
- 0.3 g
- Natrium
- 224.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pâtè with Riesling
3h
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7 Std. 30 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 Std. 10 Min
Brandy cream
15min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min.
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Chicken and port pâté
1h 30min