Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salmon
- 1 fresh boneless salmon fillet (approx. 1.2 kg), skin on
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp extra virgin olive oil
Yoghurt dressing
- 1 garlic clove
- ½ tsp sea salt
- 200 g yoghurt
- 50 g tahini
- ½ lemon, juice only
Walnut crumble
- 80 g walnuts
- 20 g fresh coriander, leaves only (approx. 1 bunch)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 - 2 fresh long red chillies, deseeded if preferred and cut into halves
- ¼ brown onion
- 30 g lemon juice
- 1 tsp sumac
- 2 tsp extra virgin olive oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1979.3 kJ / 473.1 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 7.5 g
- Vetten
- 33.6 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 1466.2 mg
Alternatieve recepten
Lamb and fennel ragu
4 Std. 35 Min
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10 min
Cacao and buckwheat crêpes, orange and rhubarb (Diabetes)
40 min
Keto Cauliflower Stuffing
1 godz. 15 min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2 godz. 15 min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 min
Elderflower Basil Gin Fizz
10min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min