Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 large raw prawns (250 g), peeled and deveined, reserving heads and shells
- 50 g unsalted butter
- 1 onion, cut into halves
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh thyme
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 750 g water
- 50 g dry white wine
- 30 g rice, of choice
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 8 fresh scallops
- 1 fresh skinless, boneless salmon fillet, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 calamari tubes, cut into rings
- 50 g pouring (whipping) cream
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1346.6 kJ / 321.9 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 15.6 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 836 mg
Alternatieve recepten
Hash Browns
20min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Gochujang seafood risotto
1 godz.
Grisons barley soup
1h 15 min.
Hearty seafood chowder
45 min
Portuguese-style crème brûlée
25min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2h
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25min
Fish soup
40min
Prawn and saffron arancini
25h
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min