Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tomato and herb sauce
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 15 fresh chives, cut into thirds, plus extra chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 garlic clove
- 70 g red onion, cut into halves
- 50 g semi sun-dried tomatoes, drained
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 tsp brown sugar
- 2 tsp balsamic vinegar
- 100 g butter, cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g pitted Kalamata olives, sliced
- 1 tbsp pickled capers
- 400 g canned chopped tomatoes
Seafood
- 750 g fresh black mussels
- 500 g clams, cleaned (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g pine nuts, toasted
- crusty bread, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2984.5 kJ / 710.5 kcal
- Eiwitten
- 67.7 g
- Koolhydraten
- 21.3 g
- Vetten
- 16.3 g
- Verzadigd vet
- 16.4 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1680.7 mg
Alternatieve recepten
Penne with mussels
1 Std. 5 Min
Russian beetroot salad
1h 10min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 Std. 5 Min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Berry and cream filo stacks
30 min
Revithia (chickpea soup)
24h 40min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Savoury crêpes
45 min
Spiced garlic prawns and calamari
15min
Fish soup
40 min