Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 663.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3u. 15min
Steamed greens with lemon feta
20min
Oysters with lime granita
5min
Café de Paris butter
25min
Venison Wellington
3 Std. 30 Min
Oysters Mignonette
5min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Zingy avocado and lime dip
10min
Mussels in white wine and cream sauce
45min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3u. 15min