![Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7637efbc-9fd0-46fc-bf2f-e6990b2b7896/Derivates/04be966f-53b8-4179-8972-ac8ca9944d0d.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 663.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3h 35 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Béarnaise sauce
20 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Oysters Mignonette
5 Min
Retro prawn cocktail
20 min
Café de Paris butter
25 Min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Smoked salmon mousse
5 Min
Prawn Cocktail
15 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min