Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biscuit base
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 150 g digestive biscuits, broken into pieces (see Tip)
Lime filling
- 4 egg yolks
- 395 g condensed milk
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
- 30 g gin
Gin and tonic jelly
- 3 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 30 g gin
- 100 g tonic water
- 40 g caster sugar
- 4 limes, zested (no white pith) and juiced (approx. 80 g)
Whipped cream
- 250 g pouring (whipping) cream
- 20 g caster sugar
- 1 lime, zest only, no white pith, for decorating
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2054.8 kJ / 489.3 kcal
- Eiwitten
- 7.9 g
- Koolhydraten
- 48.7 g
- Vetten
- 29.4 g
- Verzadigd vet
- 17.8 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 181.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hazelnut quince friands
2h 25min
Hazelnut meringue roulade
1 Std. 30 Min
Raspberry mini clafoutis
30 Min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Cranberry bacon stuffing
10min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Courgette strudel
1h 20min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 Std. 30 Min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Pear and peach crumble
50 Min
Apple shortcake
1h 50min
Classic lemon tart
3h 10min