Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g sushi rice
- 350 g pork belly, cut into pieces (5 cm) (see Variation)
- 3 - 4 fresh shiitake mushrooms (approx. 50 g)
- 25 g carrot
- 20 g canned water chestnuts, drained and cut into halves
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 20 g spring onion/shallot, cut into pieces (2 cm)
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cornflour
- 20 g soy sauce
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 225 kJ / 54 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 0.2 g
Alternatieve recepten
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 λεπτ.
Chicken broth with bread dumplings
1h 5min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 λεπτ.
Little piggy faces
2 godz. 30 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Steamed mushroom and egg pots
40 Min
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8u. 30min
Char siu bao pork buns
6h 35min