Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g sushi rice
- 350 g pork belly, cut into pieces (5 cm) (see Variation)
- 3 - 4 fresh shiitake mushrooms (approx. 50 g)
- 25 g carrot
- 20 g canned water chestnuts, drained and cut into halves
- 5 - 10 g piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 20 g spring onion/shallot, cut into pieces (2 cm)
- 2 pinches ground white pepper
- ½ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 1 tsp cornflour
- 20 g soy sauce
- 600 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 225 kJ / 54 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 2 g
- Vezels
- 0.2 g
Alternatieve recepten
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30p
Pork ribs with black bean sauce
2j
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10j
Fragrant pipis
30p
Hot and sour soup
55min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35p
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20p
Turmeric fried chicken
13h 10min
Char siew sauce
10 dk
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min