Risotto gamberi e carciofi

Risotto gamberi e carciofi

4.5 81 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 30min
4 porzioni

Ingrediënten

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 40 g di cipollotto in quarti
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 740 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 150 g di gamberetti sgusciati

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porzione

Eiwitten 16.1 g
Calorieën 1812 kJ / 433 kcal
Vetten 13.5 g
Vezels 3.1 g
Koolhydraten 65.8 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...