Apparaten en accessoires
Butter Chicken
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u.
6 portie
Ingrediënten
Gemarineerde kip
-
kippendij, zonder been en zonder vel in stukken gesneden (ongeveer 3 cm)750 g
-
citroensap, vers geperst40 g
-
zout½ tl
-
peper, gemalen1 - 2 snuifjes
-
zoete paprikapoeder1 eetlepel
-
currypoeder1 eetlepel
-
kaneel, gemalen¼ tl
-
knoflookpoeder¼ tl
Saus
-
sjalotten gehalveerd2
-
teentjes knoflook2
-
gember, vers wortel (ongeveer 2-3 cm)1 stuk
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)50 g
-
tomatensaus150 g
-
tomatenpuree50 g
-
bruine suiker30 g
-
currypoeder1 el
-
zout1 tl
-
peper, gemalen1 - 2 snuifjes
-
amandel, gemalen20 g
-
water50 g
-
koriander, vers fijngehakt, voor de garnering1 - 2 el
Voeding per 1 portie
Calorieën
293.8 kcal /
1229.1 kJ
Eiwitten
20.3 g
Vetten
19.1 g
Koolhydraten
14.3 g
Vezels
3.4 g