Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g Rosinen
- 15 g Rum
- 230 g Milch, etwas mehr zum Bestreichen
- 70 g Butter, in Stücken
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 1 TL Honig
- 25 g frische Germ
- 500 g Weizenmehl, universal, etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Stauben
- 1 Prise Backpulver
- 1 Eidotter
- 1 TL Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Orangenschale, gerieben
- Wasser, zum Besprühen
- 1 Ei
- Hagelzucker, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 6188 kJ / 1479 kcal
- Eiwitten
- 39 g
- Koolhydraten
- 241 g
- Vetten
- 40 g
- Verzadigd vet
- 22 g
- Vezels
- 15 g
- Natrium
- 1288 mg
Alternatieve recepten
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Punschkrapferl
1h 5 min
Topfengolatschen
50min
Salzstangerl
1h 25min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min
Nussbeugerl
1h 55 min
Osterpinzen
2h 50min
Ribiselschnitten
1h
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min