Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia dyni
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - oliwa z oliwek, do skropienia dyni
- 1 łyżeczka tymianku, świeżego, tylko liście, drobno pokrojonego
- pieprz czarny, mielony, do przyprawienia dyni
-
400
g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
of 400 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1649.5 kJ / 394 kcal
- Eiwitten
- 7.5 g
- Koolhydraten
- 58.8 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 8.7 g
- Natrium
- 996 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z cukinii
45min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Śródziemnomorskie kaszotto
45min
Risotto z jarmużem
50 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Kaszotto z grzybami
40min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto szparagowe
20 Min