Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 - 350 g bakłażana, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 120 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 80 g selera naciowego, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 150 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 40 g zielonych oliwek, bez pestek
- 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 50 g czerwonego octu winnego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 gałązki liści bazylii, świeżych, posiekanych
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 515 kJ / 123 kcal
- Eiwitten
- 2.1 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 6.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tapenada
5min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 Min
Pesto z bazylii
10min
Tapenada z zielonych oliwek
10min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 Std. 30 Min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Sos arrabbiata
40 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min