Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 800 g wody
- 300 g czerwonych buraków, małych, całych, ze skórą
- 200 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, tylko liście
- 1 czerwona papryczka chili, suszona, bez gniazd nasiennych
- 20 g orzechów nerkowca, łuskanych
- 70 g oliwy z oliwek
- 30 g octu balsamicznego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- 5 g sosu Worcestershire
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 17.9 g
- Vetten
- 20.3 g
- Verzadigd vet
- 2.9 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 221.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Sałatka z ciecierzycy
25min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 Std. 50 Min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Omlet z jarmużem
35min