Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1200 g wody
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- 150 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1 cytryna, ekologiczna
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g makreli, wędzonej, bez ości, pokrojonej na kawałki
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 15 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 jajko
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, ilość do smażenia kotlecików
- mąka pszenna, ilość do obtoczenia kotlecików
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 935.8 kJ / 223.5 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 20.4 g
- Vetten
- 11.8 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1u. 15min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45min
Frittata z cukinią
55min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55min