Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry (patrz wskazówka)
- 100 g selera naciowego, pokrojonego w 2 cm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ½ - ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 łyżki szczypiorku, drobno posiekanego, do dekoracji
- Voeding
- per 6 porcji
- Calorieën
- 3872.8 kJ / 925 kcal
- Eiwitten
- 22.3 g
- Koolhydraten
- 94 g
- Vetten
- 60 g
- Verzadigd vet
- 24.5 g
- Vezels
- 21 g
- Natrium
- 3649 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1u. 15min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa cebulowa
1 godz.
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min