Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pici
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Salsa all'etrusca
- 2 uova fredde di frigorifero
- acqua sino ad arrivare a 1 l
- 120 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 10 g di menta fresca, le foglie lavate ed asciugate
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- pecorino grattugiato, a piacere (optioneel)
- pepe nero macinato, a piacere (optioneel)
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3261 kJ / 779 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 76.9 g
- Vetten
- 44.3 g
- Verzadigd vet
- 10.8 g
- Vezels
- 3.2 g
- Natrium
- 975.2 mg
Alternatieve recepten
Lasagna di gamberi monoporzione
1h 30min
Licurdia calabrese
1h
Pane frattau
1h
Focaccia alle cipolle
2 Std. 40 Min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Polpette di ricotta al sugo
50min
Orecchiette ai totani su crema di fagioli cannellini
1h
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 Std. 30 Min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1h 15min
Linguine allo sgombro
30min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40min
Pinsa radicchio speck e noci
28h