Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 250 g savoy cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)
- 150 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ¼ tsp ground nutmeg (optioneel)
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1109.2 kJ / 265.1 kcal
- Eiwitten
- 6.1 g
- Koolhydraten
- 36.6 g
- Vetten
- 11.8 g
- Verzadigd vet
- 7.2 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1008.6 mg
Alternatieve recepten
Kedgeree
45min
Colcannon
40min
Broccoli and stilton soup
30min
Mulligatawny Soup
35min
Root Vegetable Gratin
1h
Apple Spiced Houmous
10min
Vegetable Soup
35min
Stilton and Walnut Pâté
5 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Carrot and Swede Mash
20min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Cauliflower Cheese Soup
30min