Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 250 g savoy cabbage, cut in pieces (3 cm)
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)
- 150 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ¼ tsp ground nutmeg (optioneel)
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1109.2 kJ / 265.1 kcal
- Eiwitten
- 6.1 g
- Koolhydraten
- 36.6 g
- Vetten
- 11.8 g
- Verzadigd vet
- 7.2 g
- Vezels
- 5.9 g
- Natrium
- 1008.6 mg
Alternatieve recepten
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Creamy White Beans and Leeks
20 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20 min
Root Vegetable Gratin
1h
Cauliflower cheese
55 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Carrot and Swede Mash
20 min