Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(optioneel)
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Curried Butternut Cream Soup
35 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5 min
Leek and Potato Soup
1h
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Blended mixed vegetable soup
45min
Versatile Smooth Soup
45min
Creamy tomato soup
30 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min