Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(optioneel)
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Portuguese Bread (Pão de água)
3小时 30 分钟
Fennel Apple Salad
20min
Creamy Pea Soup
40 min
Versatile Smooth Soup
45min
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
1h
Mushroom Wellington
2h 20min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40 min
Leek and potato soup
45min
Creamy Mushroom Truffle Soup
50min
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min