Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g leeks (white part only), cut in pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g potatoes, peeled, cut in pieces
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 pinch ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g milk
-
fresh chives, finely chopped, for garnishing
(optioneel)
of fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, for garnishing (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 663.2 kJ / 158.5 kcal
- Eiwitten
- 2.3 g
- Koolhydraten
- 16.5 g
- Vetten
- 9.8 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 415.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Blended mixed vegetable soup
45min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Quick Bread
50min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Baby-friendly Smoky Mackerel Pâté
15min
Versatile Chunky Soup
50min
Versatile Smooth Soup
45min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Mashed Potatoes (Peeler)
30min