Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 TL Salz
- 5 g Pfefferkörner, bunt
- 5 g Pimentkörner
- 5 g Wacholderbeeren
- 5 Lorbeerblätter, getrocknet
- 8 Nelken
- 1 TL Senfkörner
- 1500 g Rinderschulter (Schaufelstück) (siehe Tipp)
- 300 g Zwiebeln, geachtelt
- 750 g Rotwein, trocken
- 200 g Weinessig
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Pfeffer
- 40 g Butterschmalz
- 200 g Möhren, in Stücken
- 60 g Tomatenmark
- 1 geh. TL Zucker
- 1 EL Speisestärke
- 3 EL Wasser
- 50 g Rosinen
- 20 g Mandelstifte, geröstet
- 20 g Zuckerrübensirup
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2600 kJ / 622 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 26 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 3.1 g
- Natrium
- 2144 mg
Alternatieve recepten
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4 godz.
Kabeljau mit Senfsauce, Petersilienwurzelcreme und Brokkoli
1h
Schweinefilet mit grüner Pfeffersauce
1 Std. 15 Min
Spätzlesuppe
3h 45 min
Pilz-Hackfleisch-Bolognese mit Bandnudeln
1h
Gulasch
2 Std.
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2 Std.
Mafalde mit Ente und Kürbis
45min
Kalbsrollbraten mit Pfifferlingsfüllung
3 godz. 15 min
Ochsenbäckchen
5 Std.
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Ossobuco
3 godz. 40 min