Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cabbage rolls
- 12 cabbage leaves of choice, whole large, trimmed and steamed (see Tips)
- 1000 g water
- 500 g potatoes, cut into pieces (1 cm)
- 300 g dried red lentils, rinsed
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 200 g feta cheese, crumbled
- 2 onions, cut into quarters
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 300 g liquid vegetable stock (see Tips)
Mushroom sauce
- 20 g dried porcini mushrooms
- 150 g boiling water
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 1 onion, cut into halves
- 20 g unsalted butter
- 200 g button mushrooms, cut into slices
- 50 g white wine
- 300 g pouring (whipping) cream
- 2 - 3 tsp Vegetable stock paste or to taste (see Tips)
- ¼ tsp ground black pepper
- 10 g lemon juice
- 1 sprig fresh dill, leaves only, to garnish (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2969.3 kJ / 709.7 kcal
- Eiwitten
- 25.5 g
- Koolhydraten
- 79.7 g
- Vetten
- 34.5 g
- Verzadigd vet
- 19.1 g
- Vezels
- 15.6 g
- Natrium
- 707.1 mg
Alternatieve recepten
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1 godz. 50 min
Gwinganna mushroom and vegetable crêpes
45 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Pumpkin Baba Ganoush
45 min
Green egg whites and ham omelette
35 min
Boulangère potatoes
1h 40min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Grisons barley soup
1h 15min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Mushroom and kale risotto
55 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10min
Swedish meatballs and mash
50min