Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Möhre, in Stücken
- 400 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 40 g Butter, in Stücken
- 350 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 250 g Milch
- 20 g Zitronensaft
- 1 Lorbeerblatt
- 2 Prisen Piment, gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 700 g frische Miesmuscheln, gesäubert
- 200 g Sahne
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 2 TL Zitronenschale, fein gerieben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2753 kJ / 658 kcal
- Eiwitten
- 30 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 22 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 1322 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gratinierte Jakobsmuscheln
25 Min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Garnelen-Knoblauch-Tarte
1h 45min
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Terrine Provençale
2h
Andalusische Fischsuppe
50min
Bouillabaisse
1 Std.
Sous-vide gegarter Schweinebauch mit Kartoffel-Endivien-Stampf
13u. 15min
Lachs mit Wasabi-Sesamkruste und Gurkensalat
25 Min
Hirschgulasch-Suppe
1 Std. 30 Min
Muscheln in Weißweinsud
35min