Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen

Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 40min
Totaal 1u.
4 porties

Ingrediënten

Gestoomde groenten
  • water
    500 g
  • groentebouillonpasta
    1 tl
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • verse sperziebonen (bv. prinsessenbonen), in stukjes (3-4 cm)
    330 - 350 g
  • melige aardappels in stukjes gesneden (2 cm)
    600 g
  • knolselder in stukjes gesneden (2 cm)
    450 g
Vis en tapenade van zwarte olijven
  • goudbrasem filets (elk 120 g, zie tip)
    4
  • zout om op smaak te brengen
  • gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
  • citroen schil en sap
    1
  • zwarte olijven, ontpit
    200 g
  • sardine fillets (optioneel) in olie
    8
  • knoflookteentjes
    2
  • verse peterselie alleen blaadjes
    20 g
  • kappertjes op azijn uitgelekt
    40 g
  • citroensap
    10 g
  • extra vergine olijfolie
    60 g
Dressing
  • rode uien in tweeën gesneden
    100 g
  • teentje knoflook
    1
  • zout
    ¾ tl
  • suiker
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • citroensap
    20 g
  • zonnebloemolie
    15 g
Afronding
  • melk
    320 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes gesneden
    60 g
  • nootmuskaat, gemalen
    2 snuifjes

Voeding per 1 portie

Calorieën 748 kcal / 3130 kJ
Eiwitten 42 g
Vetten 43 g
Koolhydraten 56 g
Vezels 10.7 g
Verzadigd vet 14 g
Natrium 2166 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...