Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Shortcrust pastry
- 220 g plain flour
- 170 g unsalted butter, chilled, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk
- 30 g water, chilled
Tart filling
- 1 lemon, thin peelings of skin from half and juice of whole lemon
- 50 g granulated sugar
- 450 g cooking apples, peeled, quartered, cores removed
- 400 g dessert apples, peeled, quartered, cores removed
- 50 - 60 g golden syrup
-
60
g crabapple jelly
of 60 g redcurrant jelly - 1 lemon, freshly squeezed juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1257 kJ / 301 kcal
- Eiwitten
- 2.9 g
- Koolhydraten
- 38.6 g
- Vetten
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Apple and Blackcurrant Pie
2 godz.
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 min
Profiteroles
2h 15min
Apple cake
1h
Pistachio Cheesecakes with Fresh Mango
2h 30min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Pear Frangipane
1h 30min
Apple and Blackberry Pudding
1h 15min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Pear Frangipane
1h 30min
Apple Crumble Cake
1h 10min