Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Shortcrust pastry
- 220 g plain flour
- 170 g unsalted butter, chilled, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk
- 30 g water, chilled
Tart filling
- 1 lemon, thin peelings of skin from half and juice of whole lemon
- 50 g granulated sugar
- 450 g cooking apples, peeled, quartered, cores removed
- 400 g dessert apples, peeled, quartered, cores removed
- 50 - 60 g golden syrup
-
60
g crabapple jelly
of 60 g redcurrant jelly - 1 lemon, freshly squeezed juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1257 kJ / 301 kcal
- Eiwitten
- 2.9 g
- Koolhydraten
- 38.6 g
- Vetten
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 Std. 20 Min
Summer Pudding
8 Std. 30 Min
Frangipane Cake
1h 45min
Mincemeat and Almond Tart
2hod. 15min
Apple strudel
1h 45min
Lemon Curd
5min
Panna Cotta
6h 15min
Rosé and Raspberry Jelly
12h 30min
Strawberry and Pear Terrine
9h 30 min
Pissaladière
1h 30min
Crème caramel (flan)
3h
Pecan Pie Tarts
2 Std. 25 Min