Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 220 g plain flour
- 150 g unsalted butter, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 50 g icing sugar (see tip)
Filling
- 170 g blanched almonds
- 170 g unsalted butter, diced
- 170 g golden caster sugar
- 4 large eggs
- 1 tsp almond extract
- 400 g fruit mincemeat
- 20 g flaked almonds
- 1 tsp icing sugar, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2402 kJ / 574 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 55.9 g
- Vetten
- 35.4 g
Alternatieve recepten
Custard
15min
Frangipane Cake
1h 45min
Shortcrust pastry
5 min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 Std.
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Angela's Sticky Tea Bread
1 Std. 30 Min
Mincemeat
15min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Quick Christmas Cake
2 godz. 25 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2 godz. 45 min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min