Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 100 g glacé cherries, halved
- 100 g candied mixed peel
- 225 g currants
- 225 g raisins
- 225 g sultanas
- 100 g brandy
- 100 g boiling water
- 1 tsp instant coffee
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 225 g dark brown sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 large eggs
- 20 g treacle
- 225 g plain flour
- 1 tsp mixed spice
- 60 g flaked almonds
Icing and Decoration
- icing sugar, for dusting
- 500 g marzipan
- 2 Tbsp apricot jam, smooth, mixed with 1 tsp boiling water
- 500 g fondant icing
- green food colouring gel, as desired
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1292 kJ / 307 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Natrium
- 38 mg
Alternatieve recepten
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Mince Pies
1h 10min
Christmas Pudding
14 Std. 30 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55min
Simnel Cake
3h
Bara Brith
10 godz.
Bakewell Tart
1h 50min
Ginger Flapjacks
1 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1h 10min
Yorkshire Pudding
1 Std.