Pear Frangipane

Pear Frangipane

4.9 76 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 1u. 30min
8 portions

Ingrediënten

Pastry
  • unsalted butter diced then frozen for 30 minutes
    120 g
  • plain flour plus extra for dusting
    180 g
  • icing sugar
    40 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • egg yolk from medium egg
    1
  • water
    3 tsp
Pears
  • water
    500 g
  • pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
    3
Frangipane Filling
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    120 g
  • unsalted butter soft
    120 g
  • medium eggs
    2
  • ground almonds
    120 g
  • plain flour
    15 g
Glaze
  • apricot jam melted
    1 Tbsp

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 portion

Eiwitten 8.4 g
Calorieën 2249 kJ / 538 kcal
Vetten 35.6 g
Koolhydraten 46 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...