Pear Frangipane
TM6 TM5

Pear Frangipane

4.7 (30 beoordelingen)

Ingrediënten

Pastry

  • 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
  • 180 g plain flour, plus extra for dusting
  • 40 g icing sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 egg yolk, from medium egg
  • 3 tsp water

Pears

  • 500 g water
  • 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)

Frangipane Filling

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 120 g caster sugar
  • 120 g unsalted butter, soft
  • 2 medium eggs
  • 120 g ground almonds
  • 15 g plain flour
  • 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing

Voeding
per 1 slice
Calorieën
2249 kJ / 538 kcal
Eiwitten
8.4 g
Koolhydraten
46 g
Vetten
35.6 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten