Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2249 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 35.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4h 25min
Almond Tuiles
1h 30min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Strawberry Bavarois
6h
Pear Frangipane
1h 30min
Crème Pâtissière
15min
Persian Love Cake
1h 15 min
Pear and chocolate frangipane
2h
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Lavender Shortbread
1h