Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 120 g unsalted butter, diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g icing sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 3 tsp water
Pears
- 500 g water
- 3 pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)
Frangipane Filling
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 120 g caster sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 2 medium eggs
- 120 g ground almonds
- 15 g plain flour
- 1 Tbsp apricot jam, melted, for glazing
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2249 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 35.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Torta Caprese
55min
Amaretti
35min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Lemon meringue tart
2h 30min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2h 10 min
Nougat Biscuits
2h 30min
Frangipane Cake
1h 45min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Lemon Tart
4h 30min
Pear Frangipane
1h 30min