Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g de betterave crue, coupée en morceaux
- 2 échalotes, coupées en deux
- 150 g de lardons fumés
- 150 g de lentilles sèches noires (beluga) (voir "Conseil(s)")
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 20 g d'huile de noix
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 30 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de moutarde
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 100 g de mâche
- 70 g de roquefort, détaillé en dés
- ½ oignon rouge, finement émincé en lamelles
- 2 brins de feuilles de coriandre fraîche, ciselées
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1276 kJ / 305.5 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 19.5 g
- Vetten
- 18.5 g
- Verzadigd vet
- 5.7 g
- Vezels
- 4.7 g
- Natrium
- 910.3 mg
Alternatieve recepten
Salade de lentilles vertes
45 min
Salade de sarrasin
25min
Salade d'orge composée
40 min
Salade de lentilles au saumon fumé
45 min
La salade de Jennifer Aniston
30 min
Salade de sarrasin aux poivrons et feta
50 min
Salade de lentilles, feta et tomates
30 min
Salade de fenouil et pomme
20 min
Salade de boulgour, poivrons, abricots secs et amandes
45 min
Salade de lentilles au poulet et raisin, sauce aigre-douce
35 min
Taboulé de sarrasin
2h 35 min
Salade de boulgour aux fèves et amandes
45 min