
Apparaten en accessoires
Chocolade en chilli ijs met whiskey siroop
Voorbereiding. 5min
Totaal 14u. 20min
10 porties
Ingrediënten
Chocolade ijs
-
suiker150 g
-
rode chilipeper, gedroogd (zie tip)1
-
pure chocolade, 70% cacao in stukken100 g
-
eierdooiers8
-
ongezoete cacaopoeder40 g
-
melk min. 3,2%620 g
-
zout¼ tl
-
room, min. 30% vet620 g
Whiskey siroop
-
bourbon-whiskey (bv. Jack Daniel's, Jim Beam...) (zie tip)120 g
-
suiker100 g
-
water20 g
-
ahornsiroop (optioneel)30 g
-
zout2 - 3 snuifjes
-
gemalen kaneel2 snuifjes
-
natuurlijk vanille-extract½ tl
Voeding per 1 portie
Calorieën
484.6 kcal /
2027.4 kJ
Eiwitten
6.7 g
Vetten
32.7 g
Koolhydraten
37.5 g
Vezels
2.7 g
Verzadigd vet
19.3 g
Natrium
146.6 mg